Semester med skidor är oslagbart

Funderar du på var din nästa semester ska bära av? Varför inte boka in en skidsemester här i Sverige? Att åka skidor är populärt, och du bör definitivt testa på det om du ännu inte har gjort det. På de flesta större skidorter finns det möjlighet att hyra skidutrustning och dessutom få hjälp med att lära sig åka skidor av skidlärare. Det är aldrig försent att lära sig! I Sverige finns det dessutom många fina skidorter, men såväl många roliga långfärdsbanor och backar som vackra miljöer att promenera i. Att besöka fjällen är som balsam för själen.

Skidor är en härlig upplevelse för alla åldrar

Skidor på orter och fjäll

Enkelt sett kan man dela upp skidsemester i Sverige i tre stora delar (fjäll): Lapplandsfjällen, Jämtlandsfjällen och Dalafjällen. Givetvis finns det mycket annat däremellan och även en hel del mer söderut, men för en härlig skidsemester som passar de flesta rekommenderas något av dessa. Väljer du att åka ända upp till Lappland kan du garanterat vänta dig kyla och mycket snö. Här finns skidorter som Björkliden Fjällby, Riksgränsen och Dundret. Om du inte riktigt vill åka så långt upp i Sverige kan Jämtlandsfjäll vara ett bra alternativ. Här kan du åka skidor i till exempel Edåsdalen, Storlien och givetvis Åre. Väljer du hellre att åka skidor på något ännu sydligare ställe hamnar du i Dalafjällen. Här finns många fjäll som du säkert känner igen, såsom Idre, Sälen, Säfsen och Romme.

Vilket fjäll du än väljer kan du garanterat vänta dig en härlig semester. Fundera dock på vad du vill göra under din semester. Är du främst ute efter att åka skidor eller vill du fjällvandra? Olika årstider har sina olika fördelar och aktiviteter. Om du åker med barn kan det också vara bra att kolla upp var de bästa barnbackarna finns och om det finns skidskolor och andra roliga aktiviteter för barnen. Lycka till med din resa!